Prince jede na turné

11. květen 2007

Jeden malý pán, co si po mnoha letech zase nechá říkat svým rodným jménem - Prince, autor oskarové hudby ke svému filmu Purple Rain, hudby k prvnímu filmu o Batmanovi a svých bezmála 40 alb dotýkajících se všemožných žánrů od rocku přes funku až po jazz. Jestli ho chcete vidět živě, poohlédněte se po letenkách do Londýna.

Držitel několika cen Grammy, člen Rock`N`Rollové síně slávy nebo Svědků Jehovových, multiinstrumentalista a leader své kapely New Power Generation. V roce 2004, kdy pořádal své poslední turné k desce Musicology bylo toto turné nejvýdělečnějším za rok 2004. Ano, Madonna byla až druhá. V Evropě nevystoupil už celých 5 let...

00389305.jpeg

...a při tom zůstane. Na srpen si totiž přichystal celkem 21 koncertů v Londýně v rámci jeho The Earth Tour. A Londýn bude jedinou zastávkou této tour, 14 z oněch 21 koncertů bude mít klubovější charakter a jejich data prozatím nejsou známa, zato zbylých 7 se odehraje v O2 Areně / Millennium Dome a to sice 1., 3., 4., 7., 10., 11. a 14.8.2007.

Na turné si přichystal repertoár čítající 150 skladeb, z nichž bude vybírat, tedy každé vystoupení bude svým obsahem unikátní a jedinečné. Rovněž sám Prince oznámil, že to bude na dlouhou dobu poslední možnost ho v Evropě vidět živě vystupovat, neboť se v tuto chvíli již poohlíží po místě, kde by se usadil a věnoval se svým zálibám - přírodě a studii Bible. Nechcete-li si nechat takovouto příležitost ujít, pak vězte, že prodej lístků začíná v pátek 11.5.2007 v 10:00 SEČ na této adrese.

Více informací o koncertu najdete zde .

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.