Připravte si hardcorový periskop. Špína vyráží na Fluff Fest a vybírá zajímavosti z line-upu

26. červenec 2018

Na letišti u Rokycan se letos koná už devatenáctý ročník festivalu Fluff. Akce od začátku přitahuje fanoušky z celé Evropy. A to nejen na všechny možné podoby punku a hardcoru, ale i na lahodné tofuburgery, veganskou zmrzlinu nebo blízké malebné koupaliště. Judita, Petr a Šaman se rozhodli vybrat kapely, na které byste si měli během festivalu dát pozor. Ze všech čtyř stageí.

K Fluffu totiž, kromě menšího klubového pódia a hlavní stage, neodmyslitelné patří například All Go No Slow stage, která supluje už neexistující hradecký festival rychlých kapel Play Fast Or Dont. A taky Psych Tent, stánek, který před hlavní branou servíruje avantgardní, psychedelické, punkové i experimentální kapely z celého světa i z domácí podzemní scény.

Představili jsme si jedny z hlavních tahounů festivalu, francouzské Monarch, těžící z odkazu Sunn nebo Khanate, jejich letním coverem legendárních Turbonegro. K Monarch se navíc váže spoustu zábavných historek. A řeč v rámci hlavního pódia přišla i na Swain, pionýry současného grungového revivalu, na které se těší především Petr, který si velmi rád zavzpomíná. Což se projevilo i v jeho výběru holandských indiepankáčů Zahrada.

Pokud si budete chtít po moshování vydechnout v proudu očistné psychedelie, doporučujeme dostavit se do Psych Tentu. V sobotu, po páteční maďarské smršti, se zde představí ostravští Swimming Sloth. Díky nim jsme si připomněli video z BBC o nejsmutnějším plavajícím lenochodovi na světě. Z All Go No Slow jsme si pak vybrali zajímavou rychlou klepačku z Tel Avivu – Moom.

Kromě kapel jsme se samozřejmě museli zaměřit i na praktické postřehy. Na Fluff totiž doporučujeme jet s periskopem nebo se připravit na bahno či prach. A otevřeli jsme i drobné zahradnické okénko.

autoři: Judita Císařová , Miloš Hroch , Petr Wagner , Honza Šamánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.