Působím hodně feminně, ale pořád jsem ostravský čávo, říká influencer Tadeáš Kuběnka

8. srpen 2022

Moravská ikona, která boří svět českého internetu svým ostrým slovníkem, osobitostí, otevřeností a nonkomforními názory. „Nemám smlouvu s Kouzelnou školkou,“ říká devatenáctiletý queer influencer Tadeáš Kuběnka ke své otevřenosti na sociálních sítích i v reálném životě. Televizní diváci ho mohou znát jako vítěze druhé řady reality show Like House. Makeup artist, „ožralá diva“, sexuální mašina a student grafického designu původem z Havířova v jedné osobě zavítal na Radio Wave.

Královna Tadeáš, jak si sám často říká, navštívil studio Radia Wave jak jinak než s velmi precizním stylingem. „Vždycky jsem miloval vyjadřovat sebe sama skrze vzhled. To, jak vypadám, je pro mě extrémně důležité. Jsem svoje priorita číslo jedna. Chci vypadat skvěle pro sebe i pro okolí,“ vysvětluje svůj aktuální vztah k módě a dodává: „Já jsem svůj vlastní brand.“

V rozhovoru s moderátorkou Eliškou Soukupovou zmínil Tadeáš i nápor nenávisti, se kterým se jako mladý dospívající influencer musí vyrovnávat. „Když se veřejně oznámilo, že se reality show Like House zúčastní muž, který je gay a nosí makeup a lakuje si nehty, za jeden den mi v inboxu přistálo 2000 zpráv, které obsahovaly třeba i výhružky smrtí,“ říká a dodává, že jemu tohle chování připadá naprosto nepochopitelné.

„Myslím si, že nikdo není stoprocentní gay nebo heterosexuál. Já sice vizuálně působím hodně feminně, ale moje osobnost je spíše maskulinní, pořád jsem prostě ostravský čávo.“ Dovede si ale představit, jak ho vnímá většinová queer společnost? Cítím, že žiju život, který u nás v Česku není běžný. Možná jsem takovou pomyslnou první generací lidí, kteří si dovolí žít život po svém,“ zamýšlí se nad svojí popularitou.

Cítí někdy Tadeáš tlak okolí na to, že je queer veřejná osobnost? Rád se veřejně vyjadřuje k ostatním, jak ale sám kritiku přijímá? A jak dlouho byl nejdéle offline? Poslechněte si celý rozhovor.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.