Relax a nostalgická jízda. Larry June a Kenny Beats vydali desky, které zastavují čas

9. září 2022

Zpomalujeme na tempo rapové nostalgie. Od osmdesátkových syntezátorů přes melodie nultých let až po nového Makonnena. K tomu porce novinek z českých roklin jako bonus.

Ke konci léta se nám začalo po kapsách hromadit mnoho klidných až nostalgických desek, o které se nešlo nepodělit v našem novém díle. Prvním z rapperů, jenž zavítal do minulosti (přesněji do období syntezátorů 80. let 20. století), je Larry June, který nám svojí deskou Spaceships on the Blade doručuje skutečně výjimečný prožitek. V podobném duchu se nese album Louie od producenta Kennyho Beatse. Ten se zase inspiroval obdobím let nultých.

Dalším pozoruhodným počinem z ruky producenta je pak deska slavného Hudsona Mohawka, který se po několika letech vrací zpět na hudební scénu. Něco podobného ostatně můžeme s klidem říct i o ILoveMakonnenovi, jehož novinka nakonec bohužel není tak skvělá, jak jsme si všichni přáli.

Co stojí za deskou Louie od Kennyho Beatse? Jak stimuluje Stimulator Jones? A jaké novinky přinesl minulý týden? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.