Renesance žánrů pokračuje! Jersey a Baltimore Club music přesahují nově i do rapu

30. červen 2022

Jersey Club music se pomalu, ale jistě vrací do povědomí nejen skalních fanoušků, nýbrž i rapových nadšenců ze všech koutů světa. Čím to je?

Drake vydává své sedmé studiové album názvem Honestly, Nevermind. Velkým tématem tohoto alba byl single Sticky, který vyvolal obrovské diskuze u nadšenců Jersey club music. Mnoho hudebních kritiků a fanoušků si myslí, že se Drake (opět) snaží přivlastnit si nový žánr.

V minulosti tomu byl třeba grime a drill. I přes velkou averzi vůči Drakeovi se Kewu a Steady snaží objektivně analyzovat kvalitu a autentičnost tohoto singlu v porovnání s dalšími výraznými rapovými tracky s prvky Jersey club music od AJ Traceyho nebo Bandmanrilla.

Původ Jersey club music (byť nese jméno Jersey) je jako u každého žánru diskutabilní. Mnoho umělců tvrdí, že žánr jako takový vznikl v Baltimoru. V Baltimore club music se jako v žánru používá celkově odlišná paleta zvuků. Nicméně i přesto jsou umělci z tohoto města přesvědčeni, že i u nich vznikl Jersey club music. Otázkou ale nadále zůstává, zdali Jersey club music vlastně vůbec pochází z Jersey.

Jak dlouho Kewu hraje Jersey a Baltimore Club? Co je to bed squeeze? A jak by měl znít dnešní Jersey Club podle dvojice moderátorů? To a mnoho více se dozvíte v nejnovější epizodě Flámu.

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.