Restart Startéru. Tečku za jednou érou hitparády neobjevených dělá vítězný klip kapely prazdniny

6. říjen 2022

Jonáš Zbořil a Kuba Kaifosz se s moderováním hitparády neobjevených rozloučili ještě jedním velkým objevem. Jsou jím prazdniny – kapelní trio, pro které se cesta Brno-Praha stala díky výhře ročníku 2021/2022 pomalu každotýdenním chlebem. V pondělí 17. října zavítají dva Michalové a Matěj do studia Radia Wave znovu, tentokrát už za novou moderátorskou dvojicí Filipem Černým a Terezou Odehnalovou, aby představili svůj čerstvě vydaný vítězný videosingl matthew.

Emocemi napěchovaný song vznikal ve spolupráci s producentem Tomášem Havlenem (post-hudba). „Díky tomu, že vznikl nejdřív jen jako text s popěvkem, který jsme až potom přetavili do písničky, máme k němu daleko osobnější vztah. Proto jsme hledali producenta, se kterým si budeme rozumět nejen v otázce soundu, ale napojí se na nás taky lidsky. I kvůli tomu jsem rád, že jsme se nakonec domluvili s Tomášem, který nám svým přístupem a umem pomohl přesně vyjádřit to, co chceme trackem říct,“ vysvětluje Michael Schnaubert z prazdnin.

Z klipu matthew kapely prazdniny

Součástí výhry ve Startéru je, stejně jako v předešlých ročnících, také natočení profesionálního videoklipu. Toho se ujal režisér Petr Vlček, který už stihl spolupracovat například s předními jmény českého rapu z labelu Milion+. „Petr hned pochopil, o čem matthew doopravdy je a přišel s námětem, který v sobě spojil snovost i osamění brzkého rána s naivně komickou scénou pouťových labutí na maloměstě,“ říká Michael k novému klipu nahlížejícím do vnitřního světa člověka, který se alespoň na chvíli cítí jako hlavní hrdina svého příběhu.

Vítězové Startér Showcasu 2022 prazdniny s Jonášem Zbořilem

Další ročník hitparády neobjevených Startér začíná v pondělí 10. října ve 20:00 na Radiu Wave. Zvítězit v ní můžete i vy! Stačí zaslat track na adresu starter@rozhlas.cz a podrobit se tak drobnohledu nové poroty ve složení Aneta Martínková (Margo), Michal Amák Šťastný, Anna Žitniková (Annabelle), Tereza Odehnalová a Filip Černý.

autoři: Tereza Odehnalová , Filip Černý

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.