Rok je u konce, ale Flám jede dál. Do studia zavítali Terra a BoLs/sLoB!

30. prosinec 2022

Do předsilvestrovského speciálu Flámu zavítala zpěvačka Terra a hudebník BoLs/sLoB. S dvojicí moderátorů probrali jaký je život v Berlíně, jejich oblíbené releasy z uplynulého roku a mnoho dalšího. Poslouchejte poslední Flám roku 2022!

Na úvod závěrečného Flámu roku 2022 zazněli dva singly z debutového alba od Honey Dijon nesoucí název Black Girl Magic. Královna Chicagského housu vydává velmi rytmický projekt s prvky na novodobého melodického diska. Dále zazněl jeden z nejdůležitějších bangerů ze stáje Skin On Skin a to konkrétně intro z jeho letošního debutu Boiler Roomu. Burn Dem Bridges je remix velmi grafického a brutálního drillového bangeru Violent Siblings od dvojice Sav’O a Horrid1. Tento remix dále zeditovala samotná Nia Archives a tak přidala jinak drillovému-techno bangeru i junglové prvky.

Hosté k příležitosti Vánoc zavítali do svého rodného kraje a přijali tak pozvání do předsilvestrovského speciálu Flámu. BoLs/sLoB a Terra jsou oba úspěšnými studenty hudební produkce na univerzitě v Berlíně. BoLs/sLoB je už v třetím a nejspíše posledním ročníku kreativní audio produkce, mezitím co Terra letos nastoupila do prvního ročníku oboru zaměřeného na čistě elektronickou produkci. Oba dva tak mají mnoho zkušeností a zážitku z hlavního města ravové kultury.

Terra do své selekce zahrnula pár oblíbených tracků tohoto roku. Prvním z nich švédská Namasenda s trackem Shots Fired, který Terra považuje jako objev roku a popisuje ji svými slovy jako úžasnou opravdu. Namasenda je důležitou součástí kolektivu PC Music, který už každý věrný posluchač Flámu moc dobře zná. Druhým singlem ze selekce je Starsiigns od Horsegiirl. Na této selekci se shodla i s Kewem, protože Horsegiirl vnímá jako jméno roku. Nedávno totiž měla svůj debut na berlínském Boiler Roomu a HÖRu. Safety Trance a Arca zakončují Terry shortlist oblíbených objevů s singlem El Alma Que Te Trajo, který rozvířil celé studio.

BoLs/sLoB vybral nový objev - JHL s singlem Walls. JHL je mladý nadaný producent z Nového Zélandu, který získal velké uznání po celém světě a my se těšíme na jeho další vývoj. Společně s dalším favoritem - Blood of Aza se pohybují na discord serverech, kde pomáhají a předávají užitečné informace dalším podobně smýšlejícím umělcům a producentům. Svou selekci uzavírá hyperaktivním Attachment Style od Kavari, který určitě bude novým nejhranějším trackem STEADYho v příštím roce.

Na závěr zazněl exkluzivní leak nového tracku od Housewife9, Kewua a Terry z chystaného kolaborativního alba Terry a Kewua.

Moc si vážíme každého posluchače a hosta, který nám v průběhu roku věnoval kousek svého času. Těšíme se na nové hosty, horší vtipy a hlavně spoustu nové hudby v novém roce. Děkujeme a přejeme šťastný nový rok. Poslouchejte Flám!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.