Rosalía a Skepta – zpěvačka a skladatelka Tea Sofia má o vysněných duetech jasno

3. červen 2020

Jednou ze čtyř nominovaných v letošním osmém ročníku hudebně-exportního projektu Czeching je klavíristka, zpěvačka a skladatelka Tea Sofia. Právě ona se jako první představila v rámci Radio Wave Studio Session písněmi, které vznikly ve spolupráci s producentem Bojanem Bojićem. O hudební doprovod se postaral DJ Steady. „Určitě s Rosalíou a z rapperů se Skeptou,“ prozradila po čtyřech odzpívaných písních, s kým by si ráda střihla duet, kdyby to mohl být kdokoliv.

Kdo byla Tea Sofia před vydáním loňského debutového EP Unwind? „Byla jsem Tea, co hrála na klavír klasickou hudbu a do toho měla sen, že chce zpívat a skládat vlastní písně,“ vzpomíná a dodává, že na klavír hraje třináct let – brzy ji mimochodem čeká absolventský koncert. Od začátku své tvorby spolupracuje s Bojanem Bojićem a společným dílem bude i letošní chystaný release. „V září plánuju vydat EP nebo album a možná budeme točit i klip,“ prozrazuje Tea.

Jak se v nové tvorbě otisknou srbsko-litevské kořeny? Zná Tea Sofia spíše srbskou nebo litevskou produkci? A v čem jí imponuje katalánská královna R’n’B flamenka Rosalía? Poslechněte si celý rozhovor i písně Honey and Silk, Not My Fault, Pretend a Fantasy, které Tea zazpívala v našem studiu!