Rozhovor s kapelou The Eternal Fall

Slovenská svérázná darkwave kapela L´ahká múza slaví letos 25 let fungování na scéně a na svojí sobotní pražskou oslavu si do klubu Chapeau Rouge pozvala španělské kolegy The Eternal Fall. U příležitosti premiérového vystoupení těchto španělských darkwave/gothic rockerů The Eternal Fall v Praze jsme si popovídali se zpěvákem a skladatelem Solem.

Řeč byla nejen o nadcházejícím koncertu a vztazích s L´ahkou Múzou, ale i o připravované desce, španělské gothic scéně a dalších zajímavých tématech.

Projekt The Eternal Fall vzniknul původně jako sólový projekt zpěváka, kytaristy a skladatele Sola v posledních dnech roku 1999. Formací prošlo postupem času pět dalších kolegů, z nichž se až roku 2001 stal David Tenza (původní i současný baskytarista TEF) Solovým plnohodnotným spoluhráčem. Sola a Davida někdy na živo doprovází studiový kytarista. Hudba The Eternal Fall, i sami členové kapely, vypovídají o inspiraci především kořeny gotického hnutí, tedy kapelami jako Fields of The Nephilim, Bauhaus, Siouxsie and The Banshees, The Cure, Dead Can Dance, Faith and The Muse, a podobně.

01012977.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.