SCAM rap: Podvod, kam se podíváš. Speciál o fenoménu kuchařek internetových krádeží

V novém díle jsme si posvítili na fenomén SCAM rapu. Speciál o hlavních protagonistech, internetové (ne)bezpečnosti, o kreditních kartách, bankovních účtech a tom, jak se před tím vším chránit.

Je tu další speciál ze série o aktuálních tendencích a fenoménech v rapovém světě. Tentokrát jsme se podívali na čím dál více populární odrůdu rapu, z prostředí internetových podvodů, loupeží kreditních karet a ze světa, kde se nad vašimi bankovními účty snáší mrak SCAM rapu.

Oblast pouliční hudby, ve které se mluví zcela otevřeně o podvodech na internetu. Interpreti z našeho playlistu ti stručně a jasně vysvětlí metody, procesy a v neposlední řadě i plody jejich práce. Čekají tě jména jako jsou Teejayx6, Punchmade Dev, Babytron a mnoho dalších. Jízda na vlně detroitských beatů od bankomatů až po vaše internetové bankovnictví.

Kdo je veteránem SCAM rapu? Co se stalo s archivem? Jak se bránit internetovým zlodějům? A co na to Albánec? Poslechněte si speciál Scény s Opakem Dissu a dozvíte se víc.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.