To se to radí, když nejde o váš život! Je dobrá rada nad zlato, nebo spíš k ničemu?

2. září 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe a rozhodly se, že si navzájem budou dávat životní rady.

Ivana v životě moc radit nepotřebuje, protože její bytí ovládá crossfit a pejskové. Nelenila ovšem a našla na internetu cizí paní, které řekl v lázních masér, že má na sobě vždy mít teplou košilku pod tričkem, a že když se něco nepovede, ale nezlomí se u toho noha, nic se vlastně nestalo. Zuzana však kontrovala, že její mamka i sestra si o těchto prázdninách nohu zlomily, takže neví, jaké rčení by měly v takovéto situaci používat.

Zuzana se tentokrát na pořad pilně připravovala, a tak z notýsku vytáhla otcovo rčení „Každý si svůj kádrový dotazník píše sám“, kterým chce svým dětem patrně naznačit, že se mají hezky chovat, jinak je vydědí. Ona ovšem tomuto socialistickému pořekadlu moc nehoví a spíš se jí líbí pravidlo „Pořádek se nedělá, pořádek se dodržuje“ nebo „Od knoflíku k velezradě“, což naznačuje, že jeden pohozený knoflík v domácnosti může vést k postupnému morálnímu rozkladu, a dokonce k pozdějšímu zločinu. Zuzana se pak svěřila, že se řídí spíš pudy než radami, a Ivana to raději nekomentovala.

Chcete si vzpomenout na to, jak vám babička poradila, že máte sedávat v koutě a že si vás i tak někdo najde? Už jste asi zjistili, že to byla lež. Nevadí. Pusťte si do uší a duše aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že existují ještě horší rady než ty, kterými vás častuje příbuzenstvo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka