Smack: Příští album bude punk

21. září 2015

„Na nový desce se víc otevřu, bude to hodně osobní a lidi budou překvapení. Názorově je to víc vyhraněný. Vím, o čem chci mluvit. Sleduju, co se děje v Česku, a na tý desce o tom bude pár zmínek, bude to taková trochu punková deska, o systému a tak. Ale furt to bude Smack a furt to bude grime,“ říká Jakub Janeček aka Smack. Právě on dostal „nálepku průkopníka českého grimeu“, které se bude zbavovat patrně ještě dlouho.

Smack pracuje na albu Sick, má čím dál víc beatů importovaných z Anglie, ale konkrétní jména nechce kvůli pověrčivosti prozradit. Podle něj u nás není úplně ve zvyku, že by MCs vydávali jedno album za rok. „Ale to je úplně jedno, když máš co říct, klidně můžeš vydat dvě. Chci vydat tuhle desku, protože mám hodně věcí, o kterých chci mluvit,“ říká k nadcházející desce.

„P’s A Love byla pro mě zlomová deska, takhle bych to chtěl dělat. Poprvé jsem si říkal, že se mi povedlo vyjádřit to, co chci. Ale jak to vezme veřejnost, jak to vezmou rádia, jestli budou moje věci oceněný, to je vedlejší věc. Nedělám to pro fame nebo tak, sláva je blbost. Buď to přijde, nebo ne. Hlavní je, aby se mohl umělec podívat do zrcadla, potom co se ráno probudí,“ mluví o svém hudebním a osobnostním vývoji Smack.

Poslechněte si celý rozhovor.

Čtěte také

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.