Splněné sny geek girls: Byla jsem na večeři s kapitánkou Janewayovou ze Star Treku

2. prosinec 2014

V rámci fanouškovského týdne Radia Wave jsme samozřejmě nemohli vynechat ani fenomén televizních seriálů a filmů s tematikou sci-fi a fantasy. V rozhovoru se Silvií Draky Šustrovou a Terezií Invi Holešínskou jsme se bavili o Star Treku, Star Wars, současné britské televizní produkci, ale taky o kostýmech a stigmatu geek girls v dnešní společnosti.

„Když nemáme kostýmy, tak geeka pozná člověk podle toho, že si nemůže pomoct. Já mám třeba na sobě boty s Batmanem. To fanouškovství vyjadřujeme navenek. Ale je to podobné, jako když vidíte auto, ve kterém někdo má vyvěšený malý hokejový dres. Je to podobný způsob fanouškovství,“ vyvrací mýty o podivínství geeku Draky.

03264525.jpeg

Mnoho fanoušků a fanynek má svoje mety, sny, koho by chtěli potkat, s kým mluvit nebo alespoň naživo vidět. Jeden takový velký sen se splnil Terezii.

„Mně se podařilo sejít se s mou nejoblíbenější herečkou z dětství, což byla Kate Mulgrew, která hrála kapitánku Janewayovou ve Star Treku: Voyager. Chtěla jsem se s ní sejít, aby na vteřinu věděla, že existuju, že nejsem jenom jedna z desetitisíců v davu. Přijala naše pozvání do Prahy, strávila s námi pět nádherných dnů, vzniklo mezi námi osobní pouto a nakonec mě pozvala k sobě domů do New Yorku na večeři,“ vzpomíná na svůj splněný sen Invi.

Draky ani Invi nemají problém otevřeně o svých zálibách mluvit, chodit na setkání v kostýmech, a dokonce se podílejí na pořádání různých conů. Být geekem totiž už dávno není něco špatného. Poslechněte si celý rozhovor.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka