Sportovní hate, herní soundtracky a šum singeli svistu. Možná přijde i Windowlicker

6. srpen 2020

Flám skočil rovnýma nohama hned do několika zdánlivě nesourodých témat. Co má společného numerická obsese A. G. Cooka a FVLCRVMova potřeba psát si seznamy s manickým rytmem tanzanského stylu singeli nebo herní závislostí Hudsona Mohawka? Dost možná nic. Ale víc zjistíte, když si pustíte devátý díl Flámu.

Někdo vydává za album 15minutový nosič, někdo potřebuje alespoň 7 disků a 49 tracků. Šéf a šedá eminence v pozadí labelu PC Music rozhodně nepatří mezi troškaře a jeho debut bude doopravdy dlouhohrající. Člověku se až derou na mysl jeho velké vzory, jako Autechre a Aphex Twin. A. G. Cookovo album 7G se pak prodere na svět příští týden. A těch lalalala tam bude!

Poté se pozornost Flámu upřela na stoupající hvězdu FVLCRVMa, který má v klubovém světě nevídaný talent vetknout do svých euforických instrumentálek lingvisticky hodnotné texty. V nich si zároveň dovede vkusně a účelně vybít frustraci z machistických keců nebo mokrých ponožek.

Ostrovní label Planet Mu má zase jako tradičně výtečný čich na nové žánrové hybridy. Zatím posledním důkazem je druhá deska Riana Trenora, na které míchá manický svist tanzanského stylu singeli a hybnost jukeu s brutální basou. Výsledek zní hodně hrubě, ale tančit se na něj evidentně stále dá – vyzkoušeno ve studiu.

Rian Trenor

Kewu i Honza Bárta se netají svou velkou náklonností k videohrám – tu sdílí se skotským producentem a meme gurmánem Hudsonem Mohawkem. HudMo právě vydal album s nádherně zaobleným názvem Big Booty Hiking Expedition, ve kterém se vypravil do svých hudebních análů s cílem konečně oficiálně vydat některé archivní perly. Jednou z nich je i track 100Hm známý z Flying Lotusovy radio stanice v Grand Theft Auto 5.

Kromě tohoto štěku je ale Hudson také zodpovědný za celý soundtrack k druhému dílu „hackerského gétéáčka“ Watch Dogs. Ten se také možná i díky tomu lépe poslouchá, než hraje. Vlastně úplně stejně jako Blue od Eiffel 65 v remixu od Flumea. Na Flám ideál.

Jaké videohry se nejlépe poslouchají? Dívá se Shlohmo rád na květiny? A Aphex Twin z okna? Poslechněte si na smyslové zážitky bohatý devátý díl Flámu!

Playlist:

Shlohmo – Looking At Plants
Kingdom  No More Same ft. LUVK
DJ DJ Booth  Heaven (A. G. Cook remix)
A. G. Cook  Windowlicker
FVLCRVM  Hate List
Bamba Pana  Kusini
Rian Trenor  Hypnic Jerks
Hudson Mohawke  100Hm
Hudson Mohawke  Cyber Driver
Hudson Mohawke  Fuse
58G  Bussdown AP ft. Humla, TK27 & Doktor
Eiffel 65  Blue (Flume remix)

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.