Startér 26, ale teď už vážně!

30. duben 2014

Jde do tuhého – blíží se finále. Startéru se od listopadu zúčastnilo 77 hudebních projektů a z nich vybíráme tři nejlepší. Jeden zahraje na Radio Wave Live Sessions, nahraje s námi singl, dostane finanční ceny a spoustu dalšího, dva budou reprezentovat Radio Wave na letošním festivalu Pohoda v Trenčíně. Kdo má šanci?

To se dozvíte v dalších dílech Startéru, včetně tohoto. Postupujeme odspodu našeho žebříčku, vybíráme to, co se nám nejvíce líbilo, i to, co dostalo nejvíce hlasů. Neboli – šanci na jednu z cen mají všichni. Dva finálové díly vás čekají 2. a 9. června, kde se utká devět nejlepších projektů, a aby to byla pořádná mela, všichni začnou od nuly. Vzhledem k sezónním rýmám, Vánocům, Velikonocům i jarním únavám je to tak nejspravedlivější. A taky nejzábavnější. Vyhlášení vás čeká 16. června a po něm profily vítězných kapel a pohoda na Pohodě.

Místo novinek od dnešního dílu pouštíme všechno, co nás za posledních několik měsíců zaujalo. Myslíme si, že o těch projektech ještě uslyšíte, ať už na Pohodě, Radio Wave Live Sessions, nebo ve vašem oblíbeném klubu. Místo tracků nám teď můžete posílat vlastní tipy na to, co by mělo zaznít v dalších dílech ze zúčastněných skladeb. Jsme citliví hoši se sklonem k sentimentalitě, zaplesáme si moc rádi!

Tentokrát jsme si zaplesali u hradecké čtveřice Apart Aside, která natočila skvělé EP Goodbye, Bill Murray, a českobudějovické dvojky, co dělá větší binec než nejpočetnější tuzemská banda, Depakine Chrono.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka