Startér hrdě přijímá přeučeného death metalistu i zpívající bubenici

17. leden 2023

Selekce soutěžních songů 15. kola působila... tak nějak chladněji. Může za to asi absence letního hitu od kapely Adventures, která si ve Startéru se singlem Beach odsloužila svých pět týdnů. Opět jsme se loučili také s novinkami (achjo) – spousta z vás asi tolik neholduje krabím tyčinkám, Kpt. Krab totiž za uplynulý týden nasbíral pouhé 2 hlasy. Cruel Company, jejichž song Restart se minule dočkal textového rozboru, nasbírali o dost víc. Stejně to ale nestačilo.

Mezi novinkami jsme přivítali třeba zavedenou kapelu WYFE, která bude ve Startéru hrát podle Terezy a Filipa spíše podpůrnou roli pro ostatní soutěžící. „Zní to fajn, ta kapela má jasně hozený jak hudební, tak i estetický vlivy, a to v zavedenejch a pro mě už lehce boomerskejch kapelách jako White Lies. Jedno je jistý – maminky na to budou tancovat,“ zaznělo při hodnocení.

Přihlásila se také zpívající bubenice Gabriela Witos, která míří vysoko. Naznačuje to například její ambice pokořit jednu z prestižních hudebních škol v zahraničí. Její vyumělkovaný debut Look Into Your Eyes se možná trochu moc snaží, Filip z něj každopádně byl o něco nadšenější než Tereza.

Trojici novinek doplnil ještě bývalý death metalista Lukáš Kejla, který by si možná měl najít nějaký chytlavý pseudonym. Dostal každopádně plusové body za překvapení – um ca um ca pasáž v jeho skladbě Right Before It Failed moderátoři opravdu nečekali.

Který song 15. kola hitparády neobjevených je váš oblíbený? Ukažte mu lásku tím, že pro něj zahlasujete! Dále nám také můžete posílat vlastní hity na adresu starter@rozhlas.cz.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.