Startér má svou první drag queen a s ní diss track, který by se líbil i finančáku

27. říjen 2020

„A platila jsi daně?!“ ptá se Miss Petty v tracku Plastics, což je song, který slaví spoustu prvenství najednou. Je to vůbec první song v historii Startéru, jehož autorkou je drag queen. Navíc skoro diss track. A ještě s textem jak od módní policie, který si své fanoušky nepochybně najde i u celní správy nebo na finančáku.

„Dělám jako první drag queen na naší drag scéně vlastní autorskou hudbu. Chtěl jsem vytvořit něco pro mladé queer lidi u nás, kteří nemají moc reprezentace v českých médiích. Dělám hudbu, která je teplá a nestydí se za to. Hudbu, která je fun a návyková!“ představuje se Miss Petty.

Nás jeho track Plastics dost baví. Svěží produkce, český text s pořádnou attitude, samozřejmě prošpikovaný angličtinou. „Vypadá to sickening,“ pointuje svůj hejt na směšnou módu Miss Petty. 

Druhá novinka čtvrtého kola je od producenta, který si říká Libertae. Možná si ho ze Startéru pamatujete, nasazovali jsme ho několikrát, ale teď mu věříme nejvíc. V tracku Rock Bottom se Jakub Svoboda představuje i jako zpěvák, navazuje přitom na tradici elektronických songwriterů jako Baths nebo Vegyn.

Libertae asi nemá tak hitový potenciál jako Miss Petty, ale stejně mu držíme palce k postupu. Co si budeme povídat, hitparáda už by po čtyřech týdnech zasloužila trochu vyvětrat.

Co vy? Hlasujte pro novinky na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní hitovku na starter@rozhlas.cz!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.