Startér si užívá neučesanost DIY nováčka Kllu i slibný start kariéry Charvinn

20. prosinec 2022

Po ukončení pětitýdenní krasojízdy zpěvačky Kairtheris teď v sedmičce soutěžních tracků znatelně chybí klubový banger. Naštěstí jsou tu jiní, aby Terezu a Filipa v mrazivém prosincovém počasí zahřáli – kapela Adventures, která už druhým týdnem hitparádu vede, na to má snadný recept. Jejich letní hit Beach zatím nepřestal bavit ani moderátory, ani posluchače. Kdo obsadil tři volné novinkové sloty?

Dvaadvacetiletou zpěvačku z Prahy Charvinn můžete znát pod jejím civilním jménem Petra Charvátová jako šikovnou fotografku a autorku podcastu o hudbě. Teď má ale perfektně nakročeno k tomu zapsat se do mysli lidí jako tuzemská Billie Eilish. Moc silná slova? To se ještě uvidí. Její teprve druhý singl Midnight Madonna si bere to nejlepší z aktuálně trendujících, kytarami poháněných popových zpěvaček (například Gayle), ale také z temnějších zákoutí elektropopu.

Jen pár hodin před vysíláním svůj song poslal i začínající skladatel a producent Kllu, který by „jednoho dne rád prorazil“. Svoji cestu k jasnému cíli začíná s apokalypticky hřejivým singlem Anyway. „MGMT meets Alex G, ale kdyby to produkoval Chlapiksxichtemwlka,“ zaznělo v éteru.

Třetí novinku poslala Eliška Sedláková aka el, která tvoří „jakési duo“ se svým přítelem – producentem Fopah. Skladba Parasite pojednává o nutkavých myšlenkách uvnitř dlouhodobého vztahu.

Zavládly ve studiu „positive vibes“? A s kým se ještě neloučíme a ani nechceme? Poslechněte si Startér, dejte hlas svým oblíbencům na wave.cz/starter nebo nabídněte svůj soutěžní song na starter@rozhlas.cz!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.