Stresuje mě, když mám někomu neznámému podat ruku, říká módní návrhář Tobias Schubert

15. leden 2023

Do podcastu Pochlap se tentokrát přijal pozvání mladý designér a módní návrhář, který spolupracoval s mnoha domácími rapovými stars (Yzomandias, NIK Tendo nebo Viktor Sheen), Tobias Schubert. Tento talentovaný mladík ale v životě neplánoval být umělcem, což dokazuje i jeho studium na ekonomickém lyceu.

„Na základce mi říkali, že umím kreslit a mám jít na uměleckou školu, já ale chtěl studovat co nejvíc obecnou věc, která mi nebude do budoucna zavírat dveře,“ vysvětluje své rozhodnutí jít na střední školu zaměřenou na ekonomiku. „Až když jsem dokončil střední, tak jsem si říkal, co by bylo potřeba, abych se na UMPRUM dostal. Zašel jsem proto za bývalým pedagogem školy, jestli by mi nepomohl se připravit. Ten se začal smát, že lidi se na školu chystají celou střední,“ říká nynější student UMPRUM.

Během rozhovoru přišlo na řadu i téma, co Tobias před velkými akcemi někdy dělá. „Nechci, aby to znělo vypočítavě, ale když vím, kdo na té party bude, tak si ty lidi rád vyhledám a něco si o nich zjistím. Pak vím, jestli si budeme mít o čem povídat. Já se totiž zpětně hodně zamýšlím nad tím, jak jsem s tím člověkem mluvil. Snažím se zalíbit a hrozně mě zpětně mrzí, když se stane něco, co jsem nechtěl. Po cestě sem jsem třeba přemýšlel, jak mě nejvíc stresuje, že když se potkám s jiným klukem, jak mu mám podat ruku,“ přiznává Tobias.

Jak na vysoké škole berou jeho spolupráci s významnými hudebníky české scény? Proč je pro Tobiase těžké vidět své rodiče brečet? Jak pojmenoval svou bakalářskou práci a čím se zabývá? Poslechněte si v novém díle Pochlap se.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.