Studovat střední v Americe je fajn, ale nesmíte sexovat ani pracovat se sekačkou

4. říjen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly studenta muzikologie Vaška Lipinu, který je z Olomouce a drahnou chvíli pobýval v Americe a Francii.

Ivanka se naprosto odpálila představou, že má Vašek na začátku příjmení V místo L a to jí vystačilo asi na patnáct minut. Buchty se pak doptávaly, v čem spočívá jeho obor, tedy muzikologie a zda by mohl napsat bakalářskou práci o metalu.

Vašek se pak také svěřil, že jeho touhou bylo původně hrát v muzikálech a stačila by mu klidně i role pečiva, ale tato jeho touha zatím zůstala nenaplněná.

Pak už ale došlo k probírání ústředního tématu Vašek rozkládal o tom, jaké to bylo studovat střední školu v USA a na výšce na Erasmu ve Francii. Vyplynulo z toho, že se v Americe Vašek neměl jak dostat do školy a musel se tak nechat vozit kamarády tzv. zadarmo autem, Zuzaně ale přišlo, že to úplně zadarmo nebylo. Ve Francii to tolik takzvaně nevajbil, protože tam bylo náročnější sehnat kámoše.

Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly úplně jiná témata. Na přetřes přišlo sprosté slůvko na p, Daniel Hůlka, dětské fórky, aliterace a tarot. Vašek ještě zazpíval, odříkal americký Slib věrnosti a pak se mohlo jít konečně domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že Amerika není jen země hamburgerů, držení zbraní a Halloweenu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka