Svačiny v koši a housky s tatarkou: v pořadu Buchty nastal gastronomický coming out
Proč jsou podle nás slova gastro porno a food porn nechutná? A proč jídlo nemůže být sexy? Těmto zcela zásadním otázkám jsme se věnovaly ve druhém vydání naší talkshow o všem a o ničem. Vzpomínaly jsme taky na slavnou tukožroutskou dietu a Zuzka se svěřila s přetrvávajícím pocitem viny z konzumace pizzy srolované do ruličky v metru.
S odbornicí na fast food, módní guru, fanynkou Cardi B a členkou blogerského uskupení Vývařovna Janou Pakočkou jsme probíraly téma jídla – milovaného i (zřídka) odmítaného. Zjišťovaly jsme, proč musel na základní škole Ivanin chleba s játrovou pomazánkou do koše a proč Pakoččina matka samoživitelka krájela nadměrně velké krajíce, které Jana nosí v mysli dodnes.
Je reálné mít po pizze nebo jiném jídle s lepkem divoký erotický zážitek? Na základě naší odborné analýzy jsme odkryly, že jde o marketingový mýtus. Řešily jsme ale i závažnější témata. Co je vždycky dobré mít doma pro případ války nebo zavřených obchodů o svátcích? Základní výbava jsou podle nás špagety s kečupem, rybičky a instantní polévka.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka