Svatební cesta po 88 chrámech na Šikoku. Nikola a Slávek Královi vyrazili do Japonska

25. září 2023

Manželé Královi jsou „cestovatelsky nevyvážený pár“. On má za sebou dvě cesty stopem kolem světa a navštívil všechny kontinenty. Pro ni byla společná svatební cesta první výlet mimo Evropu. Společně se rozhodli vyrazit na japonský Šikoku Trail.

Slávek a Nikola Královi na svatební cestě po japonském Šikoku

„Jezdili jsme stopem, kempovali a nachodili jsme přes 500 kilometrů,“ říká Slávek Král o pěti týdnech, které strávili v Japonsku, převážně na trase poutnického Šikoku Trailu. Ten spojuje buddhistických 88 chrámů na titulním ostrově, ze kterých pár viděl zhruba polovinu. „Chtěli jsme, aby náš svatební výlet vedle do zelené a bezpečné země někde daleko, aby tam byla úplně jiná kultura,“ popisuje pár, proč si na svatební cestu vybrali právě Japonsko. Slávek Král už v Japonsku kdysi byl a podruhé do země nebyl vpuštěn se svou fenkou Cory, se kterou cestoval. O tom mimo jiné píše ve své nové knize

Nejkrásnější chrámy a největší dusno

Za nejkrásnější chrámy Šikoku Trailu na označují Nikola a Slávek Královi ty, kde zrovna nejvíc kvetly zahrady a mezi stromy se tyčilo množství buddhistických soch a kde se nabízely výhledy z velké výšky. Anebo kde na místě potkali některého z mnichů, od kterého se měli možnost dozvědět víc.

Nikola a Slávek Královi na svůj svatební výlet vyrazili v srpnu letošního roku, kdy jim cestu ovšem komplikovala jak velká vedra ve vysoké vlhkosti vzduchu, tak také několik menších tajfunů. Nikola v cestovatelském a outdoorovém magazínu ale popisuje i momenty, které pro ni na cestě byly nejtěžší.

Jaký je Šikoku Trail? Jak cestuje pár velmi rozdílně zkušených cestovatelů? Poslechněte si kompletní záznam cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.