Syrovost a zranitelnost se nevylučují. Poslechněte si nové album zpěvačky Aiko v exkluzivní premiéře

12. říjen 2023

Aiko, éterická zpěvačka a jedna z nejpracovitějších tuzemských songwriterek vydává očekávanou druhou desku Fortune’s Child, která je evoluci v její tvorbě. Od alternativního popu se totiž přesouvá k rockovým kytarám, což naznačovala už singlem I Want To Be Perfect nebo nejnovějším Pedestal. Poslechněte si jak albová novinka vítězky Czechingu 2022 zní v exkluzivní premiéře Radia Wave!

Už v doprovodném rozhovoru k její účasti v exportní soutěži Czeching se Aiko zmínila, že nová deska bude tvrdší. Na Fortune’s Child se mísí rockové vlivy, zkreslené kytary a podmanivé vokály. Nejde o jedinou změnu v hudební kariéře Aiko, bezprostředně po jejím lednovém vystoupení na prestižním showcasovém festivalu Eurosonic podepsala smlouvu se zahraniční bookingovou agenturou a čeká ji mezinárodní turné.

Aiko na albu spolupracovala s producenty jako jsou Steven Ansell (UK), Verskotzi (US), Filip Vlček a Jan Steinsdörfer a pouští se na něm do celého emočního spektra. Napříč čtrnácti skladbami se od opojné euforie hluboké lásky dostáváme až k syrovosti v mezilidských vztazích či k hněvu a zlomeným srdcím. „Fortune’s Child odráží mou vytrvalou víru ve vlastní štěstí. Žiji v příjemně naivním stavu, kdy věřím, že mi všechno vždycky vyjde. Všechno bude dobré. Někteří lidé se možná se štěstím narodí, někteří si štěstí vytvoří sami,“ říká Aiko.

Desku, ke které vychází i fashion kolekce, v rámci níž se Aiko postavila do role módní návrhářky, budete moct slyšet naživo v tuzemsku (včele s křtem ve pražské MeetFactory), Velké Británii, Německu, Rakousku a na Slovensku.

Album Fortune’s Child, které oficiálně vychází v pátek 13. října u labelu Platoon, si nyní můžete s předstihem pustit v exkluzivním streamu na Radiu Wave!

autor: Filip Černý
Spustit audio