Tanečník Filip Jankovič předstíral úmrtí, pak ukázal nové video. Nevkus, nebo dobrá sebepropagace?

6. prosinec 2023

Na instagramovém účtu tanečníka Filipa Jankoviče se objevila minulý týden zpráva s anglickou zkratkou R.I.P. (česky „odpočívej v pokoji“). Stejný vzkaz uveřejnil i Jankovičův přítel. Po několika dnech ale přišly další zprávy, oznamující nový videoklip. Je to nevkus nebo účinný způsob sebepropagace? Pusťte si nový Kompot.

Zpráva o údajné smrti Jankoviče otřásla i moderátorem Šimonem Holým. „Osobně jsem Filipa Jankoviče viděl minulý týden na večírku a zpráva, že zemřel, mě zasáhla, i když ho osobně neznám. Nebylo mi z toho dobře,“ říká. Podobně se báli i fanoušci čtrnáctileté americké influencerky Lil Tay, které v srpnu někdo ukradl přístup na Instagram a skrze její profil šířil dezinformace o její smrti, což nakonec potvrdila i firma Meta. Někteří lidé ji ale podezřívali z toho, že se snaží znovu dostat do povědomí a restartovat svou kariéru. Byl toto případ Filipa Jankoviče? Poslechněte si Kompot.

Sedmá série reality show Selling Sunset znovu ukázala luxusní domy, nádherné ženy a muže s napoleonským komplexem, ale tentokrát se nebezpečně přiblížila i sociálním tématům. Známé makléřky totiž řeší přímé dopady tzv. mansion tax, tedy daně z velkých domů, na trh nemovitostí. Mansion tax začala v Los Angeles platit 1. dubna a vztahuje se na objekty stojící 5 milionů dolarů a výše. Zdanění bohatých by mělo pomoci řešit stále rostoucí počet lidí bez domova v největším městě státu Kalifornie. A jak se bohatí zachovali? Pusťte si Kompot!

A britská královská rodina řeší další skandál. V nizozemském překladu knihy Endgame novináře Omida Scobieho byli král Karel III. a Catherine, princezna z Walesu, označeni jako ti členové, kteří se podivovali nad barvou kůže prvorozeného syna prince Harryho. Co to může znamenat pro Commonwealth? A doporučíme vám, nebo nedoporučíme reality show Glow Up? My v Kompotu přemýšlíme nahlas a vy nás sledujte na Instagramu a napište nám!

Spustit audio