The Temptations slaví šedesátku novým albem

3. únor 2022

Playlist tentokrát oslavil šedesátku s novou deskou The Temptations, podíval se do Harlemu roku 1969 se soundtrackem k dokumentu Summer of Soul a také prozkoumal diskografii Joon Moon –⁠ fiktivní americké umělkyně, kterou si vymyslel francouzský skladatel a producent Julien Decoret.

Album Celebration od M-Rock & We Funky Band by mělo vyjít koncem února. Čekání nám krátí nový singl Cashbah, který zazněl hned v úvodu vysílání.

Novinka Temptations 60, která nepřekvapivě vznikla okolo šedesátin této legendární kapely, se náramně povedla a vřele vám ji doporučujeme k poslechu. Žádným dědkovstvím rozhodně netrpí!

Skladba No ID od Tank and the Bangas ohlašuje jejich nové album Red Balloon, jehož vydání je ohlášeno na 13. května 2022. Na klip k prvnímu singlu můžete mrknout tady:

Vyznavači kytar znějících ve stylu Jimiho Hendrixe si na albu Crown, které tento týden vydal Eric Gales, přijdou na své. Nechte se jím uhranout v celé jeho šíři třeba díky tomuto playlistu:

Ke zhruba půl roku starému dokumentu Summer of Soul, za jehož výrobou a produkcí stojí Questlove, vyšel nově soundtrack, tedy kompilace skladeb, které zněly Harlemem roku 1969 v rámci tehdejšího Harlem Cultural Festivalu. Všech 17 skladeb si můžete poslechnout třeba tady:

Po šesti letech od svého debutu Energize je zpět Andy Richardson aka Sunwalker s novinkou The Power Inside. A komu nestačily dvě ukázky ve vysílání, může se zaposlouchat do celého alba tu:

Atmosféru konce vysílání dnes obstarala jedna ukázka ze čtvrté studiové desky The Alien Coast alabamských St. Paul and The Broken Bones. Kdo má náladu na mimozemské zvuky ve velkém, ten si může dát celé album tady:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.