Tip Hellwany: Jorja Smith mě baví a vždycky asi bude bavit

29. listopad 2018
Tip

V rubrice hudební tip svoji oblíbenou hudbu tento týden doporučuje mladá rapperka a vítězka hudebně exportního projektu Czeching Hellwana. Za pozornost podle ní stojí zavedená jména jako Trentemøller, ale i začínající místní projekty.

„Nevejdu se do vlastní kůže,“ radovala se v MeetFactory rapperka Hellwana z vítězství v Czechingu

Hellwana na Czeching Showcase 2018 v pražské MeetFactory

I letos pošle Radio Wave nadějný český hudební projekt na největší evropský showcaseový festival Eurosonic. Na Czeching Showcaseu ve zrekonstruované MeetFactory se v překvapivě chladný úterní večer představilo všech pět finalistů, nakonec ale 1flfsoap, teepee, Jaro a The Atavists porazila devatenáctiletá zpěvačka a rapperka Hellwana.

Třeba rapper Phly G, kterého si Hellwana pozvala na koncert, nebo pražské technařské duo XYZ. Nejzásadnějším letošním objevem je pro hudebnici ale britská R&B songwriterka Jorja Smith, která si tento rok se svým debutovým albem Lost & Found vysloužila Brit Award nebo nominaci na Mercury Prize. Na koncerty kvůli svým vlastním vystoupením nemá Hellwana moc času, 20. prosince ale určitě vyrazí do pražské Roxy na tanečního Jan Blomqvista. Na co se na jeho setu těší nejvíc? Proč je Jorja Smith její all time favourite? Kdo je její nejoblíbenější jazzman a na kterou českou celebritu nedá dopustit? Poslechněte si celý vyčerpávající tip české rapperky.

Co dalšího si poslechnout a kteří konkurenti z exportní soutěže Czeching Hellwaně přirostli hudebně k srdci?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka