Tip Juliany Maškrtnice: Ochutnat poctivý ramen teď není problém ani v Praze

12. únor 2019
Ve vlastní šťávě

Stejně jako každé úterý vám i tento týden naše rubrika Tip přináší nejrůznější doporučení známých osobností. Tentokrát vybírala pekařka a foodblogerka Juliana Maškrtnica Fischerová. Ta radí vyrazit na tradiční japonskou polévku ramen. Nově otevřené asijské bistro BON na Vinohradech má ve své nabídce ramen rovnou s domácími pohankovými soba nudlemi. Druhou možností je pak bistro Miska Ramen ve Španělské ulici. Otevřeno mají zatím od čtvrtku do soboty a doporučují rezervaci.

Pokud zrovna nemáte chuť na asijskou kuchyni, také nepřijdete zkrátka. Na Krymské 30 je nově k nalezení malý podnik La Focacceria. Jak už název napovídá, můžete si zde vybrat hned z několika druhů italského pečiva focaccia. Otevřeno mají každý všední den do 20 hodin a zatím nenajdete žádnou webovou nebo facebookovou stránku. Pro více podrobností si poslechněte celý Tip Juliany Maškrtnice.

 Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.