Tip Juliany Maškrtnice: Ochutnat poctivý ramen teď není problém ani v Praze
Stejně jako každé úterý vám i tento týden naše rubrika Tip přináší nejrůznější doporučení známých osobností. Tentokrát vybírala pekařka a foodblogerka Juliana Maškrtnica Fischerová. Ta radí vyrazit na tradiční japonskou polévku ramen. Nově otevřené asijské bistro BON na Vinohradech má ve své nabídce ramen rovnou s domácími pohankovými soba nudlemi. Druhou možností je pak bistro Miska Ramen ve Španělské ulici. Otevřeno mají zatím od čtvrtku do soboty a doporučují rezervaci.
Pokud zrovna nemáte chuť na asijskou kuchyni, také nepřijdete zkrátka. Na Krymské 30 je nově k nalezení malý podnik La Focacceria. Jak už název napovídá, můžete si zde vybrat hned z několika druhů italského pečiva focaccia. Otevřeno mají každý všední den do 20 hodin a zatím nenajdete žádnou webovou nebo facebookovou stránku. Pro více podrobností si poslechněte celý Tip Juliany Maškrtnice.
Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.
Související
-
Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí. Stane se po vietnamské pho dalším polévkovým hitem japonský ramen?
Po vietnamské polévce pho se podobným hitem dost možná stane japonský nudlový vývar ramen.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.