Tip Juliany Maškrtnice: Ochutnejte domácí kváskový chléb z nové pekárny v Rožnově pod Radhoštěm
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica pro vás tento týden vybrala hned několik labužnických zastávek po celé republice. Od letošního dubna můžete v Rožnově pod Radhoštěm navštívit pekárnu Darina Bakery. Nové pekařství má v nabídce domácí kváskový chléb nebo focacciu. Na své si ale přijdou i milovníci sladkého pečiva, kteří mohou ochutnat třeba croissanty nebo skořicové šneky.
Pokud to máte blíž do Hradce Králové, zajděte do Café & Bistro v Pekárně. Kromě chleba si zde dáte snídani, poke bowl, tacos a všechno to můžete zapít výběrovou kávou. Maškrtnica má velkou slabost pro nejrůznější jídla z kiosků. A jeden takový najdete například u přírodního koupaliště v Lulči. Panelka Luleč u zatopeného lomu Libuše nabízí mezinárodní, veganskou i vegetariánskou kuchyni. Na letní měsíce plánují také divadelní představení nebo koncerty.
Které podniky v Brně a Karlových Varech nabízí tu nejlepší zmrzlinu? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.