Tip Karolíny Vránkové: Podívejte se na seriál Abstract o nejmodernějších designérech současnosti

2. únor 2021
Tip

Redaktorka a moderátorka pořadu Bourání Karolína Vránková tentokrát připravila nenáročné tipy z oblasti architektury a designu pro chladné zimní dny. Ke zhlédnutí doporučuje americký dokumentární seriál Abstract: The Art of Design. Ve dvou řadách o čtrnácti dílech můžete sledovat příběhy nejmodernějších designérů současnosti. Každý jednotlivý díl pak představuje práci jednoho konkrétního autora. Obě série jsou dostupné na streamovací platformě Netflix.

Pokud patříte spíše mezi fanoušky audio obsahu, poslechněte si nezávislou rozhlasovou show 99% Invisible. Podcastem, který v současnosti čítá přes 400 epizod a má přes 500 milionů stažení, provází publicista Roman Mars. Zaměřuje se na netradiční aspekty architektury, módy a designu, které mohou být na první pohled ukryty pod povrchem.

Proč věnovat pozornost seriálu Abstract: The Art of Design? Poslechněte si celý Tip Karolíny Vránkové.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.