Tip Terezie Kovalové: Zajděte na koncert kapely Lanugo do pražského Jazz Docku

24. srpen 2021
Tip

Violoncellistka Terezie Vodička Kovalová si pro vás tento týden připravila doporučení na mezinárodní hudební festival nebo celou řadu koncertů v hlavním městě. Ve středu 1. září můžete vyrazit na koncert kapely Lanugo do pražského Jazz Docku. Domácí indiepopová skupina má v čele zpěvačku Markétou Foukalovou a vydané čtyři dlouhohrající desky. Těšit se můžete na melancholii a intimní atmosféru.

Terezie dále doporučuje navštívit společný koncert slovenského hudebního producenta FVLCRVMa a domácí zpěvačky Tey Sofie na pražské Střeše Radost. Uskuteční se ve středu 8. září. A pokud máte chuť na koncert vážné hudby, můžete zajít na vystoupení amerického hudebníka, držitele osmnácti cen Grammy, violoncellisty Yo-Yo Ma, který v Praze uvede svůj The Bach Project – šest suit pro sólové violoncello Johanna Sebastiana Bacha.

Proč a kdy navštívit Mezinárodní hudební festival Kutná Hora? Jakou scénu vybral pro své vystoupení americký violoncellista Yo-Yo Ma? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.