Tohle se fakt stalo, říkal to bratranec mého dědy! Kolik hoaxů a povídaček znáš, tolikrát jsi člověkem

28. duben 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, přivítaly jen samy sebe a probraly všechny povídačky, legendy a hoaxy, které znají.

Zuzana začala svými výpisky z komunikace za poslední rok – slyšela totiž výborné historky bez pointy o celebritách Věře Špinarové a Vlastimilu Harapesovi. Ivana pak profesionálně vytáhla oficiální hoaxy – ten o chlapci, který se pod vlivem drog oškrabal škrabkou na brambory, a ten o škodlivých banánech, do kterých se předtím zakousl had.

Zuzana následně přidala k dobru historku o lidech, kteří se údajně probudili bez ledviny, a o muži, který z vyhrabaných dívčích mrtvol dělal mumie. To druhé má bohužel reálný základ, jeden ruský intelektuál se touto činností skutečně zabýval, zaflexila vědomostmi Zuzana. Ivana k tomu dodala, že dva Poláci v Mexiku letos skutečně přišli o ledviny. Není tedy kouře bez ohýnku a je třeba mít se na pozoru!

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly i naprosto jiných témat. Ivana se pochlubila tím, že zase dělala mrkvový koláč, a Zuzana tím, že má špatný vkus na muže. Nesmělo chybět téma masových vrahů a zkazky o strýčku Jedličkovi, který imitoval hlasy ptactva a údajně nenáviděl děti, a pak se mohlo jít domů.

Chcete si vzpomenout na to, jak vás málem unesla černá sanitka, ale nakonec se ukázalo, že šlo jen o halucinaci? Pusťte si aktuální díl Buchet a dojde vám, že na tom tehdy možná bylo něco pravdy. A 5. května v 19:00 si nezapomeňte pustit Tvořilkovský Live Stream, ve kterém Zuzana s Ivanou názorně předvedou, jak si vyrobit čepici z chorošů.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.