U psaní Beach jsme se skoro rozpadli. O Bulharsku i zvuku pláže z obchoďáku s kapelou Adventures

2. srpen 2023

Tereza a Filip, stále ještě v euforce díky hojné účasti na středečním Startéru na Stalinu, přivítali ve studiu kapelu s nejukecanějším bubeníkem z Prahy: Adventures. Berry svými storkami o Bulharsku a genezi jednotlivých singlů ukradl show, i tak jsme se ale o kapele, která v letošním Startéru nasbírala druhý největší počet hlasů, něco dozvěděli i od ostatních členů. Jak vznikal hit Beach? A jsou figuríny pro Adventures tím, čím jsou Pink Štafls pro Tresku Jednoskvrnnou?

„Tím, že jsme hodně změnili styl a vůbec fungování téhle kapely, tak jsme se rozhodli, že písničky z předchozího EPčka už prostě nebudou nikde veřejně. Už jsme tuhle etapu oddělili a teď máme etapu novejch Adventures, kam patří ty tři loňské singly,“ říká frontman Adventures Václav.

Konverzace se později stočila k Berryho dovolené v Bulharsku. „Nevim, asi jsem nezapad do tý země,“ smířeně přiznává a dále prozrazuje, že soutěžní singl Beach napsal z velké části právě on.

„Vzniklo to během tří hodin na jedné zkoušce,“ říkají Adventures o skladbě Beach. „Málem jsme se u toho rozpadli, ale pak jsme si na pivu vysvětlili, že ta písnička je vlastně hezká,“ dodává Václav.

Členové kapely mimo jiné zavzpomínali na hodnocení porotkyně Anety Martínkové (Margo), která jejich zvuk připodobnila k pláži z obchoďáku. Adventures – společně s dalším výrazným jménem letošního ročníku hitparády neobjevených – vystoupí ve středu 16. srpna na Stalinu.

Co si členové Adventures přichystali za pleják? Poslechněte si celý díl mimosezónního Startéru!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.