Urban sounds v Grundfunku

13. květen 2011

Pozvání do studia přijal DJ Pocoloco, který ve svých setech mixuje latinské rytmy s funkem, afrobeatem, různými mashupy a breaky. Je členem seskupení DJů a hudebních nadšenců Cabaret Maňana, jejichž záměrem je propagovat opomíjené hudební žánry. Prezentují hudbu, které věří a které nechybí duše a groove.

Již příští víkend přijíždí na pozvání Cabaretu Maňana trojice hudebních nadšenců Urban Allstars z anglického města Southend-on-Sea a to ve složení : Nealy Wealy, Davey Boy a Ez. Do Česka dorazí již počtvrté a jako vždy s bágly plnými soulu, funku, disca a jazzu. Na jejich vystoupeních v Plzni a Praze se budete moci na vlastní kůži přesvědčit, jak vypadá současná anglická DJská scéna zosobňující nadšení, hravost, hledání neotřelích kombinací a respekt. Nezbývá než dorazit a užít si mejdan s kvalitní hudbou.
* 20.5.2011 Feel The Funk @ Buena Vista, Plzeň
* 21.5.2011 CM presents Urban Allstars @ Palác Akropolis, Praha

Grundfunk bude tentokrát opět plný pozvánek na živé akce, takže můžeme v jejich výčtu směle pokračovat. Ve čtvrtek 26.května konečně pokřtí kapela Madfinger svoji novou desku Another Chapter a nebyli bychom to my, kdybychom vám z ní nezahráli pár exkluzivních ochutnávek. Kapela vznikla na půdě konzervatoře J.Ježka v roce 2001 a v jejím čele se vystřídalo několik frontmanů, např. Tomáš Beroun nebo Markéta Foukalová. V roce 2009 do kapely příchází nový frontman a soulový zpěvák Martin Svátek, který se výrazně podílí na novém zvuku kapely.



Mayer Howthorne se svojí doprovodnou skupinou The County, dorazí v srpnu poprvé k nám a to na Hip Hop Kemp! Zároveň své fanoušky tento týden potěšil novým EPčkem cover verzí jeho oblíbených autorů, které je navíc zdarma ke stažení. Je tedy ideální čas vás s EP seznámit a pozvat na Kemp!

A když už jsme u Mayera Howthorna, víte co má společného on a zpěvačka ze skupiny Orgone? Oba hostují na desce interpretovi, kterého si v neděli představíme v rubrice Groove Window. Jde o kytaristu Dennise Coffeyho, který platí za vynikajícího studiového hráče a před nedávnem mu vyšla po něm pojmenovaná deska. Dennis patří do zlatého fondu labelu Motown a podílel se na spoustě hitů interpretů tohoto labelu. Jak zní na své sólové desce ve svých úctyhodných 71 letech se dozvíte již tuto neděli od 22 hodin na Radiu Wave!

02336515.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio