Už se těšíme zpátky do zkušebny, říkají brněnští sinks po nabitém koncertním létě

17. září 2021

Brněnské noise-rockové trio sinks má na kontě tři EP a květnové eponymní album pro ostravský label Korobushka Records. Svůj syrově přímočarý hudební projev předvedli Antonín, Vendula a Peter i v našem studiu. Po nabitém koncertním létě se už ale podle svých slov těší zpátky do zkušebny. „Ani už si nepamatujeme, kdy jsme naposled udělali písničku, a Antonín už má určitě v šuplíku spoustu textů,“ glosují s úsměvem v rozhovoru po minikoncertu ve studiu Radia Wave.

Antonín (zpěv, kytara), Vendula (zpěv, baskytara) a Peter (bicí) fungují coby sinks od roku 2019 a podle frontmana Antonína jsou zvláštní směskou lidí. „Intenzivně jsme se každopádně poznali až díky sinks, i když z minulosti už se známe z hraní v jiných kapelách.“

Písně, které trojice tvoří společně právě coby sinks, prý vznikají hodně organicky. „Většinou Antonín přijde s textem a z toho pak vznikne jammingem song,“ vysvětluje Vendula a jedním dechem dodává, že už si zároveň nepamatuje, kdy se to stalo naposled, protože kapela má za sebou nabité koncertní léto, během kterého nebyl čas na tvorbu nového materiálu.

sinks

Ten zatím nejnovější vydali letos v květnu coby eponymní dlouhohrající debut u ostravského labelu Korobushka Records, v jehož katalogu jsou i nahrávky od Petra Válka, At Bona Fide nebo I Love 69 Popgejů.

Původně jsme tu desku měli vydávat pod jiným labelem, což nevyšlo, takže jsme hledali další možnosti, vysvětluje Antonín s tím, že měli i ambice vydat album v zahraničí. Nakonec jsme ale moc rádi, že to vyšlo u Korobushka Records, protože Karel je skvělej, dodává.

Kdo má na svědomí černobílý přebal debutové desky? A preferují sinks v souvislosti se svou tvorbou zařazení spíš do noise-rocku, nebo post-punku? Poslechněte si celý rozhovor i písně Passing It By, Seeing Things, White Wales a koncertní premiéru Spider Nets!

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.