Kapela At Bona Fide: Neměli jsme ambice být rockstars. Na desku přišel správný čas až po osmi letech

3. červenec 2020

Po osmi letech čekání se fanoušci ostravské kapely At Bona Fide konečně dočkali jejich dlouhohrajícího debutu Greatest Hits. Desku plnou psychedelie, shoegazeu nebo noise rocku vydali letos v únoru pod hlavičkou labelu Psychedelic Umami. Čtyřčlenná kapela, ve které hrají Zuzana Šrámková, Radim Šnirch, Petr Ondráček a Tomáš Kotásek, odehrála živě ve studiu Radia Wave čtyři skladby z nové desky.

Proč deska přišla až po tak dlouhé době? „Nikdy jsme neměli ambice, abychom si něco nahráli. Nebylo to pro nás důležité. Nejsme kapela, která chce něco udělat, aby potom mohla koncertovat. Koncerty jsou pro nás velmi příjemná záležitost, ale zároveň se nikam neženeme. Nikdy jsme nechtěli hrát na velkých festivalech ani jsme si nemysleli, že budeme velké rockstars. Počkali jsme si, až přijde ta správná doba, a ta přišla po osmi letech,“ vysvětluje hudebnice Zuzana Šrámková.

At bona fide

Kapela At Bona Fide v dnešní době poměrně nezvykle vůbec nefiguruje na běžných sociálních sítích. „Od začátku fungujeme na punkové scéně. Už před kapelou At Bona Fide jsme s Petrem dělali koncerty pod Chee Chaak Tips. Už tam vznikl kontakt na celorepublikovou punkovou scénu. Od chvíle, kdy existujeme, hrajeme po kamarádech a lidech, se kterými se známe. Vůbec nevím, co bychom se sociálními sítěmi dělali. Jednou za osm let bychom přidali album a pak by bylo dalších osm let ticho,“ říká Zuzana Šrámková.

Jaká je budoucnost hudebního festivalu Chee Chaak? Jak je na tom ostravská hudební scéna? A které desky členové kapely At Bona Fide doporučují k poslechu? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session včetně rozhovoru s kapelou.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.