Úzkost nemůžeš kontrolovat, to ji jen posílí. Kapela Page Turners zpívá o duševním zdraví

29. srpen 2022

„Chtěli jsme nakombinovat žánry, které k sobě úplně tradičně nepatří. Na začátku roku jsem začal poslouchat víc hip hopu a popu. Zároveň nám bubeník Vašek doporučil kapelu Glass Animals, konkrétně jejich poslední album, na kterém kombinují pop, trap a indie. Byla to pro nás první kapela, která dělá něco podobného. To nás inspirovalo,” vysvětluje aktuální zvuk kapely Page Turners Misha Kiristaev.

Na novém singlu Say What You Wanna Say otevírají Page Turners téma duševního zdraví. Co je k tomu vedlo? „Může za to jedno sezení s terapeutem. Mluvím o tom já, protože je to moje téma. Měl jsem problém s úzkostmi a dlouho jsem přemýšlel, jestli jít k terapeutovi. Na začátku roku jsem to zkusil. Bylo to sice jen jedno sezení, ale dostal jsem tam ten nápad. Pokud se chceš zbavit úzkosti, nemůžeš jí kontrolovat. To ji paradoxně akorát posiluje,” vysvětluje Misha.

Misha Kiristaev a Anton Romanenko z kapely Page Turners pochází z Ruska. Stejně jako s většinou ostatních členů kapely se seznámili až během studií anglistiky na Univerzitě Karlově v Praze. Od roku 2019 vydali čtyři samostatné singly. Aktuální skladba Say What You Wanna Say vyšla na začátku letošního srpna.

Kdy můžete na kapelu Page Turners vyrazit na živo? A jak členové kapely přistupují ke svým sociálním sítím? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.