V naší generaci jede styl „dělej si, co chceš“. Duo teenagerů Emotionally Spoonfed miluje Davida Bowieho i busking

25. květen 2021

Ve Startéru přes léto představujeme kapely, které nás nejvíc bavily. Měníme se prostě na hitparádu objevených. Přesně to platí i pro Emotionally Spoonfed, duo Mikuláše a Olivera, které funguje teprve půl roku, ale už má venku několik pěkných singlů včetně výborné Lila’s Lullaby.

Je jim teprve 17, respektive 19, ale v jejich singlech jsou slyšet devadesátky. Jako kdyby Hanson někdo překlopil do mollu a přidal jim trochu víc IQ. Sami tvrdí, že vyrostli na legendách, jako byl David Bowie nebo Jeff Buckley. Když se jich ptáme, jestli na ně spolužáci divně nekoukají kvůli tomu, co poslouchají, vysvětlují nám, že teď je to každému celkem fuk. 

V hudbě Emotionally Spoonfed je slyšet lehkost, kterou se dost možná naučili při buskování. Protože nemohli hrát koncerty, Oliver s Mikulášem strávili pandemický rok hraním na ulicích. I zkoušení jedou trochu punkově – v panelákovém pokoji. 

Proč Jonáš s Jakubem nesnáší busking? Jakou otázku vymyslela pro Emotionally Spoonfed paní Kaifoszová? A existuje vůbec, nebo je pouze chimérou? Poslechněte si poslední vydání pořadu Startér, ve kterém objevujeme nadějnou kapelu Olivera a Mikuláše. 

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.