V roce 2020 se dalo zamilovat leda do gauče nebo poslíčka s jídlem

30. prosinec 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe, aby zhodnotily, jestli se v roce 2020 stalo vůbec něco dobrého.

Hledat pozitiva na marném roce plném epidemie a strádání byl docela oříšek – obě ženy se shodly na tom, že uplynulý rok jako by se nestal, protože byl zasažen chorobou, nošením plachetek na obličeji a domácím vězením. Tudíž obě strávily několik měsíců na gaučíku obložené krabicemi od donáškových služeb při sledování streamovacích služeb. Letos nebyla fráze „dodíval/a jsem se na konec Netflixu“ daleko od pravdy.

Zuzana však z Wikipedie vytáhla, co se stalo během pohnutého roku 2020 ve světě: v podstatě nic kromě zemětřesení v Chorvatsku a smrti Seana Conneryho. Ivana zase zjišťovala, jak to bude s příštím rokem dle astrologů a udavačů trendů: moderní bude žlutá a šedivá a Vodnáři, ale asi nejen oni, zažijí ještě tzv. velké věci.

Zuzana nakonec přidala k dobru pár historek z opravování bytu, což je činnost, ve které není zrovna z nejúspěšnějších. A Ivana zkonstatovala, že nedosáhla žádné crossfitové vyšší mety.

Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste sami, kdo minulý rok strávil hibernováním na pohovce a rozhovory s pokojovými rostlinami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.