VerTeDance a Zrní váží touhu

13. prosinec 2011

Kolik váží vaše touha? Tak se jmenuje nová tanečně hudební inscenace, která zkoumá témata krásy, přetvářky a naplnění. Vidět ji můžete v divadle Ponec v provedení taneční skupiny VerTeDance.

Taneční hra vznikla ve spolupráci s hudební skupinou Zrní a slovenským tanečníkem Peterem Jaškem. Ve studiu jsme přivítali dvě ze čtyř tanečnic, které v představení vystupují Veroniku Kotlíkovou a Terezu Ondrovou.

Mluvili jsme o humorných i psychedelických momentech tanečně hudební inscenace. Na začátku zmíněná témata jsou v ní otevíraná prostřednictvím vzájemných her, zadumaných, ironických a někdy i násilných. Jednou z myšlenkových linek inscenace je ostatně „Svléknout se nutně neznamená odhalit se odhalit se nutně neznamená svléknout se.“

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.