Veselý Holinky – hudba (která) ohne

10. duben 2012

V pořadí šesté Holinky byly ještě veselejší než obvykle – do studia totiž tentokrát zavítal titán české hudební publicistiky, milovník popkultury a vášnivý pěstoun menšíkovského humoru Karel Veselý.

Příjemně načatí retrovýletem do německé hitparády, kde v roce Karlova příchodu na tento svět „karlovala“ formace Boney M, jsme probrali Chrise Browna (momentálně kralujícího BBC Top 40), Rihannu, násilí na ženách – k výletu na (bič)Slapy doporučujeme přibalit kazetu s The Prodigy.

Duel černých hitparádových harcovnic Nicki Minaj vs. Azealia Banks vyhrála druhá jmenovaná, kterou si oblíbil i Karlův méně slavný jmenovec a zuřivý arbitr elegance Karl Lagerfeld. Se smutným klaunem Drakem jsme se dali do bre(a)ku, když jsme zjistili, že malej Wayne nemůže ven – a pomalu jsme začali sbírat síly na pořádnýho wobbla.

Hlavním tématem Veselých Holinek byl totiž elektro-emosaurus Skrillex a jeho cesta ke slávě – zcela v duchu známého hesla „Wobblovačka – žádný hněw a žádná rwačka“ jsme najeli na kulturně-kritický diskurz a v historickém exkurzu po stopách „wobblu“ jsme nevynechali ani producenta Ruska ani Mr. Oiza. Karel však mnohem radši než Ouzo má vománkové víno – a oba dva máme moc rádi skladbu Flim od Aphexe Twina. Teda se Skrillexem vlastně tři.

Co dodat na závěr? Snad jen, že klimax přišel v podobě podařené hitparádové kolaborace Dipla s Usherem. A že tenhle díl Holinek nakonec docela ushe(l)r. Posuďte sami. A buďte dobří!

autoři: Karel Veselý , Jan Bárta
Spustit audio