Meruna a fotbalové Holinky

13. srpen 2013

Holinky nejsou zrovna ideální fotbalovou obuví (pokud zrovna nejste na škole v přírodě) – ale tentokrát jsme se do nich nazuli společně s Jirkou Špičákem a Ondrou Píšou s cílem prohánět hudebním hřištěm kulatý nesmysl, neboli Merunu (jak se také jmenuje výživná páteční rubrika výše zmíněných pánů na lavičce hostí).

Společně jsme vyběhli na popkulturní trávník a naší sestavu doplňovali vedle fanoušků Liverpoolu, Zbrojovky nebo Sparty také Ricky Martin, Shakira, Mike Skinner z The Streets či Aleš Brychta. Překvapivým zjištěním při tak rivalských týmech bylo, že i přes četné očividné fauly na (nejen) muzikální soudnost se celý zápas obešel bez vážnějších incidentů, pouze s pár vyloučeními. V závěru jsme odcházeli do sprch společně s Freddiem Mercurym (ehm), respektive s jeho snad nejslavnějším ručníkem (ehm) hozeným do ringu a epicky úlevným hymnem všech vítězných fotbalistů (a vlastně všech dalších sportovců a sportovcí) – We Are The Champions.
Což se nakonec ukázalo být vlastně jediným kloudným závěrem těchto Holinek – přestože kaučukový výkop skončil remízou, šampón a hitparádové máslo na hlavě jsme nakonec měli jen my.

Facebook Meruny

autor: Jan Bárta
Spustit audio