Virtuální světy Jamese Colea, epizoda 1: HALF-LIFE

HALF-LIFE je pomyslná meta pro všechna FPS (střílečky z pohledu první osoby), a vlastně pro hry obecně. Její vydání v roce 1998 bez nadsázky změnilo herní svět a taky život několika mladíkům, pro které se stala srdeční záležitostí. James Cole si pozval rappera MC Gey a KRUDANZE, aby spolu pohovořili o koktejlu kvalitní zábavy a osudových setkání jménem HALF-LIFE.

Jaké byly začátky herní zkušenosti všech účastníků? Proč má na sobě MC Gey na obalu nového alba skafandr a páčidlo Gordona Freemana? A co dělat, když si nevíte rady s obtížným levelem a NPC vám zmizí pod podlahu? Na tyto a mnohé další otázky odpoví MC Gey a KRUDANZE v první epizodě podcastové série Virtuální světy Jamese Colea.

Ponořte se do světa audio easter eggs a koridorů Black Mesa a nebudete litovat. Jak totiž víme: No regrets, Mr. Freeman.

Podcastová série Virtuální světy Jamese Colea vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Poslouchejte deset dílů Virtuálních světů Jamese Colea už od 5. prosince každý čtvrtek na Radiu Wave a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty.

autor: James Cole
Spustit audio