Voda nad zlato

7. červen 2011

Ne každý má tu možnost zajít si do kuchyně a natočit si do sklenice pitnou vodu z kohoutku. Ne každý má tu možnost najít někde ve své blízkosti vodovodní kohoutek a napít se čisté vody. Ne každý má možnost vůbec se napít čisté a pitné vody, protože žije třeba v Etiopii.

Na alarmující situaci nedostatku čisté pitné vody upozorňuje svou kampaní Cena vody společnost Člověk v tísni. Představit problémy nejedné africké země, kde umírají lidé právě kvůli nedostatku pitné vody, chce i prostřednictvím výstavy Voda nad zlato. Fotografka Alžběta Jungrová vyrazila do Etiopie a zdokumentovala všechno co, nedostatek pitné vody tamním lidem přináší.

Alžběta Jungrová je česká dokumentární fotografka, kterou fascinují hlavně lidé – i proto za nimi vyjíždí na nejrůznější místa po celém světě. Zájem o lidi a jejich osudy ji spojil i s kampaní Cena vody společnosti Člověk v tísni. V Etiopii strávila tři týdny a celou zemi procestovala od severu až k oblasti s nekritičtějším nedostatkem vody na jižní hranici Etiopie se Súdánem.

02214605.jpeg

Putovní výstava 20 velkoformátových fotek, která začíná ve Žlutých lázních, chce hlavně upozornit na jeden z nejzásadnějších globálních problémů současnosti: a to je právě nedostatek čisté pitné vody a přístupu k ní pro miliony lidí.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio