Výletní tip Matěje Balgy: České Švýcarsko je mainstream. Jeďte na Křivoklátsko

30. listopad 2018
Tip

V rubrice Tip každý pátek přinášíme doporučení na víkendový výlet nejen po České republice. Výletní tip pro Radio Wave připravil tentokrát dobrodruh Matěj Balga. Právě nyní je podle něj ideální doba vyjet za Prahu a objevovat husté křivoklátské lesy. Tato chráněná krajinná oblast potěší jak milovníky přírody, tak pivní gurmány. Do nitra Křivoklátska dojedete z Prahy vlakem za necelou hodinu a půl, autem za hodinu.

Přestože osmý bod zásad chování v CHKO Křivoklátsko zní: „Nevstupujte do národních přírodních rezervací mimo turistické cesty,“ Matěj Balga k tomu ve svém výletním tipu přímo vyzývá. Pro ty, kdo se bojí pohybovat mimo značenou trasu, doporučuje Matěj začít na hradě Křivoklát a dojít do obce Skryje, nebo naopak. Pasivnější výletníci mohou počkat na ty aktivnější v obci Broumy, kde se vaří výjimečné pivo.

Na stezce mezi Skryjemi a hradem Křivoklát je ukryto krásné romantické místo. Poslechněte si celý výletní tip Matěje Balgy a dozvíte se, kde ho najít.

Logo
autor: Nikola Liederhaus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.