Výletní tip Matěje Balgy: Vydejte se do Milotic na košt vína. Auto ale radši nechte doma

19. duben 2019
Tip

Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravil cestovatel Matěj Balga. Podle něj byste si neměli nechat ujít tradiční košt vín v Miloticích na Slovácku, který se koná v neděli 21. dubna v tamním kulturním domě. Na místě budou stovky vzorků bílého i červeného vína a takřka nekonečný katalog. Musíte ale být rychlí, během prvních deseti minut se vypijí nejlepší vína a je až neuvěřitelné, kolik se toho spotřebuje.

Po třech hodinách usilovného koštování se podle Balgy musí volat vinařům, aby dovezli další hektolitry. Protože jsou Velikonoce letos později, mělo by vyjít počasí, a tak je nejlepší, když si během koštu lehnete na trávu a budete počítat mraky. Možná i díky tomu pak vydržíte déle než cimbálka a dechovka a stihnete první ranní autobus do Hodonína. Z Prahy do Milotic se dostanete vlakem a autobusem za čtyři hodiny, z Brna za hodinu a půl. Auto kvůli koštu nechte raději doma.

Poslechněte si celý výletní tip Matěje Balgy a dozvíte se, co si máte vzít s sebou na košt.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.