Výletní tip Matěje Balgy: Vydejte se v zimě na Králický Sněžník, je to zážitek na celý život

1. únor 2019
Tip

V pátek přinášíme doporučení na víkendový výlet nejen po Česku. Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravil Matěj Balga. Zážitek na celý život podle něj získá každý, kdo se v zimě vyškrábe na vrcholek Králického Sněžníku, třetí nejvyšší české hory. Pokud nebude hezké počasí, můžete si alespoň prohlédnout sochu slůněte, která z vrcholku shlíží už od roku 1932. Následný sestup pak můžete pojmout hned několika způsoby, třeba se můžete podívat do sousedního Polska.

Zimní expedici je dobré začít ve vesnici Stříbrnice, která leží u úpatí hory. Pokud jste už zkušenější horalové, výstup by vám neměl zabrat více než dvě hodiny. Kromě zmíněného Polska pak můžete navštívit pramen řeky Moravy a celý výstup zakončit stezkou v oblacích, která je poblíž chaty Slaměnka. Z Prahy to do Starého Města pod Sněžníkem trvá vlakem i autem tři hodiny. Z Brna autem o hodinu méně, vlakem stejně jako z Prahy.

Poslechněte si celý Výletní tip Matěje Balgy a dozvíte se, kde si dát oběd před výstupem.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.