Výletní tip Pavla Sladkého: Zatopte si v chalupě, pijte čaj a zpoza oken pozorujte západ slunce

6. prosinec 2019
Tip

Tento týden připravil Výletní tip pro Radio Wave moderátor cestovatelského pořadu Casablanca Pavel Sladký, který nás umí překvapit netradičním doporučením, jak cestovat. Tentokrát byste podle něj mohli využít k výletu asi nejméně oblíbené období – začátek zimy, kdy ještě není sníh a není mráz, ale všude je mokro.

Podle Sladkého stojí právě v tuto dobu za zvážení víkendová výpůjčka nebo pronájem nějaké chalupy. Zatopte si v kamnech, uvařte si čaj a vyrazte na procházku bez ambice přespat v přírodě. Před soumrakem se vraťte do vytopené chalupy a zpoza oken pozorujte západ slunce. Můžete to udělat třeba na horách, kde spousta služeb, které se rozbíhají až okolo Vánoc nebo se začátkem lyžařské sezony, ještě nebude v provozu. I díky tomu vám bude dopřán klid, který v jiném ročním období těžko pohledáte.

Poslechněte si celý Výletní tip Pavla Sladkého a dozvíte se, co lze začátkem zimy zažít.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.