Vyprošťováky, barová moudra a sny o ramen bistru. Omar z MasterChefa jde do výzvy

28. květen 2020

Omar jde do další výzvy! Finalista MasterChefa se právě stal vůbec prvním hostem Flámu. Podstatě flámování totiž málokdo rozumí tak jako tento ostřílený barman a ambasador nočního života. Pusťte si druhý díl Flámu a poslechněte si Omarovy hudební guilty pleasures i recept na zaručený vyprošťovák po náročném flámu.

Druhý díl Flámu přivítal svého prvního hosta – pražského barmana, finalistu soutěže MasterChef a nadšeného japanologa Omara. Kewu-ho bývalý spolubydlící a současný kolega zpoza grilu na jedné ze žižkovských zahrádek nám poskytl recepty na after-flám vyprošťováky i selekci tučných hitů, co rozhýbou nejednu pánev.

„Přijde Kewu do baru a za barem Omar.“ To není začátek otřepaného vtipu, ale poměrně častá realita žižkovských nocí. Tu přišel Omar probrat do Flámu coby expert na noční život vzatý. Řešila se psychologie narvaného podniku, typologie běžných hostů i proměny atmosféry v průběhu týdne. Pohled z druhé strany barové barikády může být pro běžného návštěvníka občerstvovacích zařízení poměrně osvěžující a často poučný.

Omar

Moudrosti na rozdávání má Omar i o své celoživotní lásce k Japonsku. Od kuchyně přes anime až po pop music – kultura země vycházejícího slunce pražského barmana a jednoho z 16 nejlepších amatérských kuchařů u nás hluboce ovlivnila. Jeho snem je otevřít si přímo v Japonsku ramen bistro – a i přes značnou tamní konkurenci by se v silně deistické společnosti dost možná mohlo chytit. Omar totiž, jak víme, krájí jako bůh.

Řízná byla i Omarova hudební selekce, se kterou do Flámu zavítal. Country rap zahuštěný Yung Gravyho jíškou, epický nášup eurobeatu, pohupující se pánev Shakiry i ikonický metalový kotlík Mötley Crüe – Omarova celoživotní láska k jídlu si po svém našla cestu i do výživného playlistu, který pro Flám připravil. Nechte si chutnat!

Jak se spravit po flámu? Kdo chodí do baru ve všední dny? A jak si otevřít v Japonsku bistro? Poslechněte si druhý díl Flámu, kam si Kewu a Honza Bárta pozvali Omara z MasterChefa.

Playlist:

Fletcher – Forever (SOPHIE remix)
Jodeci  Freek'n You
Coda  Bloody Stream
Yung Gravy  Tampa Bay Bustdown ft. Chief Keef & Y2K
Shakira  Hips Don't Lie
Soulja Boy  Turn My Swag On
Max Coveri  Running In The 90's
Mötley Crüe  Live Wire

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.