Výzva #NoNutNovember žádá zřeknout se masturbace a sexu. Memy tvrdí, že je to cesta k osvícení

22. listopad 2021
Fenomem

Listopad je v plném proudu a s ním i největší výzva, která může čekat na mladého zdravého člověka – No Nut November challenge, která po vás chce, abyste abstinovali od masturbace i sexu. A to celý měsíc. Je to mimořádný test vůle a vnitřní síly, na jehož konci je ale osvícení. Nebo to alespoň tvrdí tvůrci memů.

Bůhví, jestli na světě vůbec existuje někdo, kdo to vydržel a může nás o údajném osvícení informovat. Pokud jste No Nut November zkusili a selhali, pak se můžete alespoň smát memům, které výzvu tradičně doprovází. A ani letos to nebylo jinak.

Výzva se poprvé objevila na internetu na podzim roku 2011, do stejné doby se datuje i vznik redditové komunity NoFap, která se zabývá tématem nadměrné masturbace. Tady se také ustanovila jasná pravidla – celý měsíc žádná ejakulace, povolené jsou jen vlhké sny. Výraznější popularitu ale výzva No Nut November získala až po roce 2017, kdy se o ní psalo seriózně i v lékařských časopisech.

No Nut November meme

Původně byla výzva ale nejspíš míněna ironicky a dodnes není úplně jasné, jak moc se v rámci internetové kultury bere vážně. Není těžké odhadnout, že na začátku byl sarkasmus namířený dovnitř komunity, který narážel na návyky a životní styl uživatelů Redditu. Jednoduše jim naznačoval, že existují i jiné způsoby zábavy než masturbace.

Dnes pod #NoNutNovember najdete na sociálních sítích zápisky těch, kteří se výzvu snaží splnit. Pak jsou tu memy, v nichž lidé informují, že se díky vynechání masturbace naučili cizí jazyk nebo získali superhrdinské schopnosti. Anebo zachycují trable, které vás při plnění výzvy mohou čekat, nejčastěji tedy samozřejmě v podobě nějaké atraktivní osoby opačného pohlaví.

Poslechněte si nové vydání rubriky Fenomem a zjistíte, kde se vzala výzva #NoNutNovember a jaké memy ji doprovází. Co se o ní píše na sociálních sítích? Proč jsou v listopadu smutné celebrity na OnlyFans a majitelé pornostránek? A jak může zřeknutí se masturbace vést k osvícení?

No Nut November meme
No Nut November meme
No Nut November meme
No Nut November meme
No Nut November meme
No Nut November meme
No Nut November meme
autor: Karel Veselý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.