WavetroniQ na experimentální vlně

5. prosinec 2013

Druhý prosincový WavetroniQ zamíří do světa experimentální elektroniky s novým albem Niaiw Ot Vile Chrise Douglase pod aliasem Dalglish, které vyšlo v prosinci u labelu PAN. Abstraktní produkce ale bude znít i mimo rubriku 3in1, kde dostanou prostor další podzimní releasy vyžadující soustředěnější poslech.

Chris Douglas (produkující v minulosti především coby O.S.T.) pokračuje po srpnovém dvanáctipalci Venoyn vydaným pod aliasem Dalglish tentokrát už s plnohodnotnou deskou. Nahrávka Niaiw Ot Vile vyšla v prosinci s katalogovým číslem 45 u labelu PAN a pro někoho bude místy až překvapivě přístupným a „poslouchatelným“ releasem zmíněného labelu.

Kombinace rozdrobené rytmiky s občasnými ambientními plochami a chaotickou glitch elektronikou může připomenout abstraktnější polohu warpovských Autechre, kteří ostatně v druhém prosincovém WavetroniQu také zazní, a to z aktuálního říjnového EPčka L-event. Prostor dostane i kazetový label NNA Tapes, a to díky nahrávce Battered Sphinx projektu Ahnnu, nebo vydavatelství Tri Angle prostřednictvím EPčka Preparations novozélandského producenta FIS.

Spustit audio